Tekstit

Hauskaa Vappua

Kuva
 

Vappuun perunasalaattia

 Noin 500 g perunaa 1 Sipuli Suolakurkku kuutiota pieni purkki Suolaa noin 1-3 tl Pippuria  Pari rkl sitruunanmehua tai etikkaa Majoneesia pari desiä Noin desi kermaviiliä tai jugurttia Kuori perunat, kypsennä juuri kypsäksi ja jäähdytä. pilko perunat ja sipulit. Lisää mausteet valutetut suolakurkut ja majoneesia ja kermaviiliä tai jugurttia. Nauti nakkejen kera😋 Myös esim. kaprikset, purjosipuli, omena sopii hyvin perunasalaattiin 😊

Munkit

Kuva
 5 dlmaitoa 50g hiivaa 2 kananmunaa Puol tl suolaa 2dl sokeria 1rkl kardemummaa Noin 8 - 13 dl vehnäjauhoja 100 g voita Tee taikina käsin sekoittaen tai monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukkuja käyttäen.  Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmunat ja kardemumma joukkoon, lisää vehnäjauhoja vähitellen ja työstämisen loppuvaiheesa lisää sulatettu voi. Taikinan pitäisi olla kiinteä pallo, ei liian vaikea työstettävä mutta ei liian kovaa ja kuivaakaan. Lisää vehnöjaujoja vielä tarvittaessa. Jätä lämpöiseen paikkaan liinan alle peitettynä kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Vot myös laittaa taikinan kohoamaan jääkaappiin liinan alla peitettynä ja leipoa vasta seuraavana päivänä. Samasta ohjeesta valmistuvat niin pikkupullat, voisilmäpullat, rahkapullat ninkuin munkitkin😊 Munkit tykkään kypsentää rypsiöljyssä. Munkkien kanssa täytyy olla todella tarkkana ettei öljyyn roisku yhtään vettä mistään.. Paistomittari myös kätevä niin näkee öljyn lämpötilan. No

Perinteinen sima

Kuva
  4 litraa vettä 200 g sokeria 300 g fariinisokeria 1-2 sitruunan mehua Herneen kokoinen määrä kuivahiivaa Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi kattilassa ota pois liedeltä . Sekoita joukkoon sokerit, lisää 2 litraa kylmää vettä, sitruunan mehu, odota että seos kädenlämpöistä ja lisää herneen kokoinen määrä kuivahiivaa eli noin 1/4 osaa tl. Sekoita, anna käydä kulhossa yksi päivä liinalla peitettynä. Pullota pulloihin, lisää muutama rusina jokaiseen pulloon ja tl sokeria. Anna käydä joko huoneenlämmössä (noin kolme päivää) tai jääkaapissa(noin viikko) sima on valmista kun rusinat ovat nousseet pinnalle. Säilytä kylmässä. Huom paine pullossa kasvaa käymisen yhteydessä eli laita korkki hyvin löyhästi kiinni.

Pina colada

Kuva
 Tuoreesta ananaksesta : I ananas 0,5 dl kookosmaitoa 4 cl vaaleaa rommia Leikkaa ananaksen hattu pois, koverra ananaksen liha kulhoon, (ota kova keksi osa pois) lisää kulhoon kookosmaito ja rommi ja sekoita sauvasekoittimella. (Voi tehdä myös blenderissä) Lisää koverrettuun ananaksen muutama jääpala ja lisää pina colada juoma sinne, nauti 😋 Ilman tuoretta ananasta: 1 desi ananasmehua 0,5 dl kookosmaitoa 4 cl rommia Jäitä ja lasiin ja nauti 😊 voit myös sheikata sheikkerillä tai sauvasekoittimella juoman jotta siitä tulee kuohkeaa.

Hyvää Pääsiäistä 🐥🌞

Kuva
 

Himos

Kuva
Viime viikonloppuna oli tyttöjen reissu Himokselle, vuokrattiin kiva mökki. Ilmat kyllä suosi ihana ilma, ulkoiltiin, käytiin Teflon brotherssien, movetronin ja pojun keikalla, vietettiin aikaa mökillä, saunottiin ja pelailtiin 😊 Ulkona oltaisiin myös haluttu käydä syömässä mutta minnekkään Himoksen muutamista ruokapaikoista ei mahtunut syömään. Olisi tietenkin pitänyt tehdä jo ennen viikonloppua pöytävaraukset.. Noh saatiin lauantaina Kotipitsa Jämsästä tilattua pitsat mökille. Tilattiin pitsat 19 aikaan ja saatiin pitsat 21.30 😂 hetki kesti... Makkaranpaistossa lauantai päivällä   

Kevät🌞🌞😍

Kuva
 

Korvapuustit

Kuva
5 dl lämmintä maitoa 50 g tuorehiivaa 2 dl sokeria Puol tl suolaa Rkl kardemummaa  2 munaa 1 litra - 1,6 L vehnäjauhoja  50 g voita Sisälle voita ja kanelisokeriseosta Voiteluun kananmuna  Lisää hiiva lämpimään maitoon(noin 30 asteiseen) lisää muut ainekset. Vaivaa vehnäjauhot taikinaan, lisää voita alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota peitettynä noin tunti.  Kaulitse taikina vehnäjauhotetulle alustalle suorakulmioksi. Voitele pehmeällä voilla ja lisää kanelisokeriseosta. Rullaa tiiviiksi rullaksi, leikkaa vinottain käännä ja laita uunipellille ja paina hieman. Annan pullien kohota noin 30 Min peitettynä. Voitele ja paista 200 asteessa noin 10-15 min Nam 😋😋  

Pekoni pasta ja viinisuositus

Kuva
 Tänään syötiin herkullista pekonipastaa 😋 Tarkikkeet 300 g pastaa /spagettia Pkt pekonia 1 sipuli  2-3 valkosipulin kynttä 2 dl ruokakermaa 150 g parmesaania Pippuria ja suolaa Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Paista pekonit ja sipulit teflon kattilassa tai pannulla. Lisää joukkoon kerma ja 1 dl pastan keitinvettä, parmesaani, kun pastat kypsiä valuta ne. Sammuta pekonikermapannun levy ja lisää sinne pari kananmunaa. Lisää pastat ja suolaa pippuria ja tarkista maku 😊 Plus viinisuoritus Campoliete valpolicella ripasso Todella hyvää italialaista punaviiniä. Täyteläistä maukasta, sopii hyvin pastan, pitsan, pihvin kera. Hieman jopa savuinen tuoksu, täyteläinen ja pehmeä.