Taatelikakku




 Herkullinen ja mehevä taatelikakku, sopii hyvin lahjaksi tai kahvipöytään 😋 säilyy hyvin jääkaapissa eli voi tehdä vaikka jo viikko ennen joulua, itse tänään leivoin kaksi kakkua, toinen lahjaksi, eli tein tämän ohjeen kaksinkertaisena.

1 pkt kivettömiä taateleita(200g)

2 dl sekamehua

1 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

1 dl itse tehtyä tai kaupasta ostettua luumusoppaa tai keittoa

200 g voita

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa 

1tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria


Laita taatelit mehuun isoon kattilaan kiehumaan, lisää joukkoon sokerit. Sekoittele ja anna kiehua noin 15 - 20 minuuttia että taatelit ovat pehmenneet ja hieman soseentuneet, lisää joukkoon voi ja sekoita että voi sulaa. Ota pois liedeltä ja lisää luumusoppaa, anna jäähtyää hetki, ota käyttöön sähkövatkain, sekoita joukkoon munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. 

Paista 175 asteessa noin 45 minuutti - 1 tunti. Huomaat että kakku on kypsää kun kakku on irronnut vuuan reunoista hieman ja hammastikulla kokeillessa tikkuun ei jää taikinaa. 

Anna hetki noin 10 mun jäähtyä ennen kakun kumoamista. Jäähtyneenä kelmuta, säilyy kauimmin jääkaapissa ainakin viikon pari. 

Voit köyttää luumukeiton tilalla myös esimerkiksi kermaviiliä. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sekalaisia kuvia 😊