Perinteinen sima

  4 litraa vettä

200 g sokeria

300 g fariinisokeria

1-2 sitruunan mehua

Herneen kokoinen määrä kuivahiivaa


Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi kattilassa ota pois liedeltä . Sekoita joukkoon sokerit, lisää 2 litraa kylmää vettä, sitruunan mehu, odota että seos kädenlämpöistä ja lisää herneen kokoinen määrä kuivahiivaa eli noin 1/4 osaa tl. Sekoita, anna käydä kulhossa yksi päivä liinalla peitettynä. Pullota pulloihin, lisää muutama rusina jokaiseen pulloon ja tl sokeria. Anna käydä joko huoneenlämmössä (noin kolme päivää) tai jääkaapissa(noin viikko) sima on valmista kun rusinat ovat nousseet pinnalle. Säilytä kylmässä.


Huom paine pullossa kasvaa käymisen yhteydessä eli laita korkki hyvin löyhästi kiinni.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Fondue

Sekalaisia kuvia 😊