Tekstit

Kesäkuun Kalajoen reissun kuvia

Kuva
  Tässä koronasulun ja loskavesisade keli kelin aikana katselen kesäkuvia, tässä kuvia kun käytiin mieheni ja hänen lapsen kanssa muutama yö Kalajoella Kesäkuun alussa.   Kakuilla Kalajoen kapungin keskustassa Kalajoen Sandy Selt ravintolassa, Pihviä nam  Pihvituvalla pihvillä, oli hyvää mutta Sandy Keltin pihvi vei voiton. Bar surffarissa syömässä Varattiin hotellihuone Kalajoen keskusvaraamon kautta, Hilmantori 209, oli erittäin hieno huoneisto, makkari, olohuoneessa oli vuodesohva, keittiö, kylppäri saunalla, lasitettu parveke suoraan Sandy kelt ravintolan vieressä yläpuolella, nähtiin trubaduuri keikkaa parvekkeeltamme :) Hieno baarinurkkaus meidän hotellihuoneessa.

Pullataikina

Kuva
 6 dlmaitoa 50g hiivaa 2 kananmunaa 1 tlsuolaa 2dl sokeria 1rkl kardemummaa Noin 8 - 13 dl vehnäjauhoja 200g voita Tee taikina käsin sekoittaen tai monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukkuja käyttäen.  Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmunat ja kardemumma joukkoon, lisää vehnäjauhoja vähitellen ja työstämisen loppuvaiheesa lisää sulatettu voi. Taikinan pitäisi olla kiinteä pallo, ei liian vaikea työstettävä mutta ei liian kovaa ja kuivaakaan. Lisää vehnöjaujoja vielä tarvittaessa. Jätä lämpöiseen paikkaan liinan alle peitettynä kohoamaan noin tunniksi. Vot myös laittaa taikinan kohoamaan jääkaappiin liinan alla peitettynä ja leipoa vasta seuraavana päivänä. Samasta ohjeesta valmistuvat niin pikkupullat, voisilmäpullat, rahkapullat ninkuin munkitkin😊 Munkit tykkään kypsentää rypsiöljyssä. Munkkien kanssa täytyy olla todella tarkkana ettei öljyyn roisku yhtään vettä mistään. Myös kattilan kansi on hyvä olla lähellä. Paistomittari myös kätevä niin

Kaikenlaista

Kuva
Vuoden 2021 kuvia.  laskiaistiistain laskiaispullat  hiihtämässä    Maijun kanssa tyttön ilta, syömässä Sauhussa burgerit, drinkkejä, pelailua ja saunaa.  Huilissa syömässä.   Hirvikeittoa Thai tyyliin kanakastiketta ja riisiä  siskon lapset ❤️  ystävänpäivän viettoa ❤️  Huilissa syömässä perheen kanssa ❤️

Jallusinappi

Kuva
  2-3 pientä purnukkaa 1 dl sinappijauhetta 1 dl sokeria 1 dl tummaa siirappia 1 tl perunajauhoja 1 dl kuohukermaa 2 kananmunaa 1/4 dl omenatuoremehua 1 tl omenaviinietikkaa n. 4 rkl Jaloviinaa tai maun mukaan Sekoita kattilassa aineet paisti jaloviina. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen ja anna kiehahtaa, sinappi paksunee melkoisesti tässä vaiheessa. älä keitä muuten kananmuna menee paakkuiseksi, anna vain nopeasti kiehahtaa. Mausta hieman jäähtynyt sinappi Jaloviinalla ja sekoita kunnolla, maistele ja lisää tarvittaessa siirappia tai lisää mehua. Lusikoi sinappi kiehuvassa vedessä kuumennettuihin ja hyvin valutettuihin purkkeihin, kierrä päälle keitetyt kannet. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Huom sinappi siis sisältää alkohlia eli ei lapsille :D

Voileipäkakkuja

Kuva
Hei, siinä jo voileipäkakku kuvia Teen lähipäivänä voileipä kakku ohjetta :) 

Saaristolaisleipä

Kuva
 Saaristolaisleipää ei tarvitse vaivata vaan ainekset vain sekoitetaan yhteen. Taikina jää aika löysäksi. Vaihtoehtoisesti piimän tilalla voit käyttää myös appelsiini mehua.  1 l piimää 50g hiivaa 3 dl siirappia 3 dl olutmaltaita 3 dl ruisjauhoja 1 rkl suolaa 10 dl vehnäjauhoja 2 rkl voita vuokien voiteluun Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi, murenna hiiva sekaan. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele vuuat, itsellä meni kahteen foliovuokaan ja yhteen pienempään vuokaan. Anna kohota tunti liinalla peitettynä. Paista 175 asteessa ensin tunti ja 15 min ja voitele siirappi vesi seoksella( 2 rkl siirappia ja 1 dl vettä sekoitettuna. Paista vielä 40 minuuttia foliot vuokien päällä.  Kumoa leivät ja voitele kauttaaltaan siirappi vesi seoksella.  Jos haluat tehdä kokonaisen pellillisen tee kaksinkertainen määrä eli 2 litrasta piimää. 

Savuporopiirakka ja savuporojuustokeitto

  SAVUPOROPIIRAKKA  Pkt myllynparas suolainen piirakkataikinaa Puolikas savuporopussi Puolikas paprika 1 pieni sipuli 2 dl ruokakermaa Puolikas kanttarellituorejuustopkt 3 kananmunaa Suolaa, pippuria Sulata valmis piirakkataikina tai leivo itse, painele taikina voideltuun vuokaan. Ruskista pilkotut sipuli ja paprika pannulla. Esipaista taikinaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää päälle pororouhe, sipulit ja paprikat. Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, kananmunat, puolikas tl pippuria ja puolikas tl suolaa, lisää seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia :) SAVUPOROJUUSTOKEITTO Pussi savupororouhetta 1 sipuli  1 porkkana Noin 1-2 litraa vettä Koskenlaskija paketti 2-4 dl ruokakermaa Suolaa ja pippuria  Venhäjauhoja tai maizenaa keiton saostamiseen eli saadaan keitosta paksumpi.  Pilko sipulit ja porkkanat pieneksi, kuullota ne kattilassa, lisää sekaan vesi ja anna kiehua hetken että porkkanat kypsyvät, lisää kerma ja koskenlaskija. Anna koskenlaskijan sulaa. L

Fetakasvispiirakka

Kuva
Yksi suolainen pyöreä valmis piirakka pohja Sulata pohja mikrossa ja painele voideltuun piirakkavuokaan, esipaista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.  Päälle puoli rasiaa apetinan fetapaloja Puolikas pilkottu paprika ja punasipuli.  Sekoita aurinko kuivattu tomaattituorejuustopaketti kahteen kananmunaan ja loraukseen maitoa, lisää puol tl suolaa ja ripaus pippuria. Paista noin 35 minuuttia 200 asteessa Erilaiset maustetut tuorejuustot ovat hyviä suolaisissa piirakoissa, vauhtoehtoisesti 2 dl ruokakermaa ja 3 kananmunaa. 

Mansikka valkosuklaapannacotta

Kuva
Juhlava mansikka valkosuklaa kerrospannacotta Noin 4-6 lasia riippuen lasien koosta Mansikkatäyte Noin 200 g pakastemansikoita 1 dl sokeria 3 liivatelehteä Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta ja soseuta mansikat sileäksi. Sekoita lionneet ja puristetut liivatteet kuumaan mansikkasokeri seokseen. Laita laseihin jotka ovat vinossa asennossa esim korissa tms. Laita jääkaappin hyytymään noin 3 tunniksi.  Valkosuklaa täyte 4 dl kuohukermaa 1 dl maitoa Levy valkosuklaata  1 dl sokeria 3 liivatelehteä Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen, kiehauta muut ainekset ja sekoita lionneet  liivatteet sekaan.  Anna hyytyä vähintään noin kolme tuntia jääkapissa  Koristeluun esim mansikoita, puolukoita, raastettua valkosuklaata  

Tervehdys

Kuva
Heippa, haluasin vähän kertoa kuka täällä kirjoittelee: Eli tämmöinen iloinen ja rauhallinen ruuanlaitosta ja leipomisesta pitävä 25 vuotias nainen. Nautin myös pitkistä kävelylenkeistä, hiihdosta, laskettelusta ja saunomisesta. Ennen koronaaikaa kävin aika paljon keikoilla. Kesää rakastan, aurinkoa ja lämpöä, mökkeilyä, pyöräilyä, terasilla käymistä, matkustamista, grillausta jne..  Asun yhdessä mieheni kanssa, kotoisin olen Tuusulasta ja mieheni olen tavannut Levillä missä asuttiin myös yhdessä jonkin aikaa 😊 Työskentelen tällä hetkellä kokkina lounasravintolassa, olen ollut myös töissä laivalla, Levillä aika monta vuotta, eri ravintoloissa tarjoilijana ja kokkina. Olen käynyt merkonomi ja kokki koulun. Tämän kuun lopulla muutamme uuteen asuntoon 😊 Päivittelen tänne ruokaohjeita ja muutakin elämään liittyvää. Kunhan koronaaika joskus helpottaa niin matkapostauksia, tai sitten päivittelen vanhoja reissukuvia.  Onko kenelläkään ohjetoiveita tai ehdotuksia? Tervetuloa seuraamaan blogi