Jallusinappi

 


2-3 pientä purnukkaa

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
1 tl perunajauhoja
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/4 dl omenatuoremehua
1 tl omenaviinietikkaa
n. 4 rkl Jaloviinaa tai maun mukaan

Sekoita kattilassa aineet paisti jaloviina. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen ja anna kiehahtaa, sinappi paksunee melkoisesti tässä vaiheessa. älä keitä muuten kananmuna menee paakkuiseksi, anna vain nopeasti kiehahtaa. Mausta hieman jäähtynyt sinappi Jaloviinalla ja sekoita kunnolla, maistele ja lisää tarvittaessa siirappia tai lisää mehua. Lusikoi sinappi kiehuvassa vedessä kuumennettuihin ja hyvin valutettuihin purkkeihin, kierrä päälle keitetyt kannet. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Huom sinappi siis sisältää alkohlia eli ei lapsille :D








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Sekalaisia kuvia 😊