Saaristolaisleipä

 Saaristolaisleipää ei tarvitse vaivata vaan ainekset vain sekoitetaan yhteen. Taikina jää aika löysäksi. Vaihtoehtoisesti piimän tilalla voit käyttää myös appelsiini mehua. 

1 l
piimää
50g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl olutmaltaita
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun

Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi, murenna hiiva sekaan. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele vuuat, itsellä meni kahteen foliovuokaan ja yhteen pienempään vuokaan.
Anna kohota tunti liinalla peitettynä.
Paista 175 asteessa ensin tunti ja 15 min ja voitele siirappi vesi seoksella( 2 rkl siirappia ja 1 dl vettä sekoitettuna. Paista vielä 40 minuuttia foliot vuokien päällä. 
Kumoa leivät ja voitele kauttaaltaan siirappi vesi seoksella. 


Jos haluat tehdä kokonaisen pellillisen tee kaksinkertainen määrä eli 2 litrasta piimää. 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Sekalaisia kuvia 😊