Savuporopiirakka ja savuporojuustokeitto

 

SAVUPOROPIIRAKKA 

Pkt myllynparas suolainen piirakkataikinaa


Puolikas savuporopussi
Puolikas paprika
1 pieni sipuli
2 dl ruokakermaa
Puolikas kanttarellituorejuustopkt
3 kananmunaa
Suolaa, pippuria

Sulata valmis piirakkataikina tai leivo itse, painele taikina voideltuun vuokaan. Ruskista pilkotut sipuli ja paprika pannulla. Esipaista taikinaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää päälle pororouhe, sipulit ja paprikat. Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, kananmunat, puolikas tl pippuria ja puolikas tl suolaa, lisää seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia :)


SAVUPOROJUUSTOKEITTO

Pussi savupororouhetta
1 sipuli 
1 porkkana
Noin 1-2 litraa vettä
Koskenlaskija paketti
2-4 dl ruokakermaa
Suolaa ja pippuria 
Venhäjauhoja tai maizenaa keiton saostamiseen eli saadaan keitosta paksumpi. 

Pilko sipulit ja porkkanat pieneksi, kuullota ne kattilassa, lisää sekaan vesi ja anna kiehua hetken että porkkanat kypsyvät, lisää kerma ja koskenlaskija. Anna koskenlaskijan sulaa. Lisää savuporo pussi. Sekoita noin 2 rkl venhäjauhoja 1 dl vettä määrään vettä ja lisää keiton sekaan kunnolla sekoittaen. Maistele keittoa ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Fondue

Sekalaisia kuvia 😊