Pavlova
Versio viinimarjoilla.
Pohja
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl perunajauhoja
Erottele kananmunat, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää samalla vähitellen sokeria. Kun valkuaisvaahto on kovaa, sekoita joukkoon sitruunamehu ja perunajauhot.
Öljyä leivinpaperi.
Levitä leivinpaperille pellille tasaiseksi levyksi kahteen osaan. Voit myös tehdä koristeeksi pavlovaan nökäreitä pursottamalla pellille.
Uunin tehosta riippuen paista 100 asteisessa uunissa tunti ja 30 min.
Jos uuni on liian kovalla pohjat alkavat saada rusehtavaa väriä.
Anna pohjien jäähtyä ja irrota paperista.
Kaksi eri täyteohjetta:
MANSIKKATÄYTE
Tuoreita mansikoita 500 g
2dl kuohukermaa
prk tuorejuustoa
noin 0,5 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
Valkosuklaata 100 g
Sekoita tuorejuuston sekaan sokeri, vanilijasokeri,puolet pilkotuista mansikoista ja puolet sulatetusta suklaasta, kääntele sekaan kermavaahto. Koristele mansikoilla ja valkosuklaalla. (voi tehdä myös pakastemansikoista, koristelee sitten vain valkosuklaalla tm)
Puolukkakinuskitäyte
Puolukoita noin 300 g
4dl kuohukermaa
1 prk tuorejuustoa
0,5-1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 dl fariinisokeria
Valmista kinuski. Keitä 2 dl kermaa ja 2 dl fariinisokeria noin 5 - 10 minuuttia.
Vatkaa 2 dl kuohukermaa. Lisää tuorejuuston sekaan sokerit, puolukat ja sitten vaahdotettu kerma.
Lisää noin desi kinuskia sekaan,oman mauan mukaan. Kasaa.
Koristele kinuskikastikkeella ja puolukoilla.
Kommentit
Lähetä kommentti