Daim juustokakku kinuskikastikkeella


Pohja
paketti digestive keksejä
70 grammaa sulatettua voita
sekoita murskatut keksit ja voisula keskenään ja painele irtopohjavuuan pohjalle

Täyte:

600 g tuorejuustoa
1.5 dl fariinisokeria
2 rkl maizenaa (myös peruna- tai vehnäjauho käy)
4 kananmunaa
150 g ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
100 g daimeja rouhittuna
Vatkaa tuorejuusto, fariinisokeri ja maizena keskenään sileäksi.
Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten massaan.
Lisää ranskankerma ja sitruunamehu.
Kääntele sekaan daimrouhe.
Kaada massa pohjan päälle vuokaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla 160 asteessa noin 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä vajaa tunti.
Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi tai muutamaksi tunniksi.


Päälle kinuskikastike
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
keitä kuohukermaa ja sokeria kattilassa välillä sekoitellen noin 5min, anna jäähtyä hetken ja kaada kakun päälle, koristele rouhitulla daimilla. Kuvan kakku leivottu kesällä ja laitoin silloin kakkuun päälle myös meidän viinimarjapuskasta viinimarjoja.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fondue

Taatelikakku

Sekalaisia kuvia 😊