Valkosuklaajuustokakku mustikalla

 Tänä äitienpäivänä leivon tälläisen kakun ❤️




Pohja


paketti digestive keksejä
70 g voita

Sulata voi mikrossa, murskaa keksit esim peunasurvimella tai pussin sisällä survoen, sekoita sulaneeseen voihin ja painele irtopohjavuuan pohjalle.

Täyte
3 liivatelehteä
 prk maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
0.5 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
pkt valkosuklaata
2 dl kuohukermaa


Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. 
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiuhuvaan vesitilkkaan(n 4 rkl)
Lisää liivatevesi koko ajan sekoittaen maitorahkatuorejuustosokeri seokseen, lisää sitten sulatettu valkosuklaa ja vatkattu kerma varovasti käännellen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Mustikkakerros

300 g mustikoita
4 liivatelehteä
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta sulatetut pakastemustikat sauvasekoittimella.
Sekoita mansikat tuorejuuston ja sokerin sekaan. Kiehauta vesitilkka ja sekoita lionneet ja puristetut liivatelehdet veteen, lisää seos tuorejuustomansikkaseoksen sekaan ja viimeisenä kääntele kerma joukkoon. Lisää irtopohja vuokaan valkosuklaajuustokerroksen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 3 tuntia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Fondue

Sekalaisia kuvia 😊