Tänä vuonna leivoin isälleni perinteisen kinuskimansikka täytekakun jonka täytteessä on mansikoita, kuohukermaa, tuorejuustoa ja liivatelehti sekä sokeria.
Herkullinen ja mehevä taatelikakku, sopii hyvin lahjaksi tai kahvipöytään 😋 säilyy hyvin jääkaapissa eli voi tehdä vaikka jo viikko ennen joulua, itse tänään leivoin kaksi kakkua, toinen lahjaksi, eli tein tämän ohjeen kaksinkertaisena. 1 pkt kivettömiä taateleita(200g) 2 dl sekamehua 1 dl fariinisokeria 0,5 dl sokeria 1 dl itse tehtyä tai kaupasta ostettua luumusoppaa tai keittoa 200 g voita 2 kananmunaa 4 dl vehnäjauhoja 1 tl ruokasoodaa 1tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria Laita taatelit mehuun isoon kattilaan kiehumaan, lisää joukkoon sokerit. Sekoittele ja anna kiehua noin 15 - 20 minuuttia että taatelit ovat pehmenneet ja hieman soseentuneet, lisää joukkoon voi ja sekoita että voi sulaa. Ota pois liedeltä ja lisää luumusoppaa, anna jäähtyää hetki, ota käyttöön sähkövatkain, sekoita joukkoon munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuutti - 1 tunti. Huomaat että kakku on kypsää kun kakku o
Jouluherkut äitillä ja iskällä 😋 Viime lauantaina leivoin pullia 😊 Savustettua lohta 😋 Bistro e palacessa Järvenpäässä syömässä pari viikkoa sitten 😋 oli viihtyisä paikka ja hyvää ruokaa 😋 Meijän joulukinkku 😋 sen kanssa jallusinappia 😋
Perjantaina syötiin lihaliemifondueta 🤗 Lihaliemeen laitoin 6 dl vettä, kaksi lihaliemikuutiota, pippuria, loraus soijaa, valkosipulin kynsiä kaksi, puol desiä punkkua. Keitin kiehuvaksi ja tarkistin maun. Kaikki kun on valmiiksi pöydässä kiehuva liemi fondue padassa nostetaan liekin päälle ja eikun dippailemaan 😊 meillä oli dippailtavaksi 350 grammaa naudan lihaa, herkkusieniä, kukkakaalia ja paprikaa. Lisänä oli patonkia, voita, itse tehty aioli, suolakurkkuja ja hillosipulia.
Kommentit
Lähetä kommentti