Rapanperimehu
Rapanperimehu
Ainekset
4 isoa rapanperin vartta
3 litraa vettä
1 dl sokeria
1 rkl puolukoita
Huuhtele ja pilko rapanperit, älä kuori. Keitä vedessä noin 10 minuuttia ja lisää sokeri, sen jälkeen anna kiehua vielä hetki että sokeri sulaa. Laota kansi päälle ja anna olla huoneenlämmössä tunti. Siivilöi ja pullota pulloihin. Säilytä kylmässä. Säilyy noin 5 päivää hyvänä. Voi myös pakastaa 😊
Namnam herkkua
Sekaan voi lisätä myös esim mansikoita, mustikoita yms. Puokukat oli tuomassa pinkkiä väriä 😊
Onko rapanperi jotain murretta, en ole koskaan kuullut...? Kiva sana kuitenkin. Muualla puhutaan rapaRperista...
VastaaPoistaOho ajatuksissani olen kirjoittanut väärin 😁😁Joo raparperi 👍
Poista