Herkullinen ja mehevĂ€ taatelikakku, sopii hyvin lahjaksi tai kahvipöytÀÀn đ sĂ€ilyy hyvin jÀÀkaapissa eli voi tehdĂ€ vaikka jo viikko ennen joulua, itse tĂ€nÀÀn leivoin kaksi kakkua, toinen lahjaksi, eli tein tĂ€mĂ€n ohjeen kaksinkertaisena. 1 pkt kivettömiĂ€ taateleita(200g) 2 dl sekamehua 1 dl fariinisokeria 0,5 dl sokeria 1 dl itse tehtyĂ€ tai kaupasta ostettua luumusoppaa tai keittoa 200 g voita 2 kananmunaa 4 dl vehnĂ€jauhoja 1 tl ruokasoodaa 1tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria Laita taatelit mehuun isoon kattilaan kiehumaan, lisÀÀ joukkoon sokerit. Sekoittele ja anna kiehua noin 15 - 20 minuuttia ettĂ€ taatelit ovat pehmenneet ja hieman soseentuneet, lisÀÀ joukkoon voi ja sekoita ettĂ€ voi sulaa. Ota pois liedeltĂ€ ja lisÀÀ luumusoppaa, anna jÀÀhtyÀÀ hetki, ota kĂ€yttöön sĂ€hkövatkain, sekoita joukkoon munat ja keskenÀÀn sekoitetut kuivat aineet. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuutti - 1 tunti. Huomaat ettĂ€ kakku on kypsÀÀ kun kakku o
Perjantaina syötiin lihaliemifondueta đ€ Lihaliemeen laitoin 6 dl vettĂ€, kaksi lihaliemikuutiota, pippuria, loraus soijaa, valkosipulin kynsiĂ€ kaksi, puol desiĂ€ punkkua. Keitin kiehuvaksi ja tarkistin maun. Kaikki kun on valmiiksi pöydĂ€ssĂ€ kiehuva liemi fondue padassa nostetaan liekin pÀÀlle ja eikun dippailemaan đ meillĂ€ oli dippailtavaksi 350 grammaa naudan lihaa, herkkusieniĂ€, kukkakaalia ja paprikaa. LisĂ€nĂ€ oli patonkia, voita, itse tehty aioli, suolakurkkuja ja hillosipulia.
Jouluherkut Ă€itillĂ€ ja iskĂ€llĂ€ đ Viime lauantaina leivoin pullia đ Savustettua lohta đ Bistro e palacessa JĂ€rvenpÀÀssĂ€ syömĂ€ssĂ€ pari viikkoa sitten đ oli viihtyisĂ€ paikka ja hyvÀÀ ruokaa đ MeijĂ€n joulukinkku đ sen kanssa jallusinappia đ
Kommentit
LÀhetÀ kommentti