Pääsiäisen juustokakku

 


Ihanan keväinen juustokakku. Sopii hyvin Pääsiäiseen. Koristeluun voi käyttää vaikka suklaamunia, sitruunaa, limeä, mangoa, mielikuvitus rajana 😊 hedelmäjugurtin voi vaihtaa myös muuhun jugurttiin tai rahkaan. 


Tarvikkeet
Pkt digestive keksejä
70 g voita

200 g tuorejuustoa 
2 dl kuohukermaa vatkattuna
2 dl hedelmäjugurttia
3 liivatetta 
1 dl sokeria 
1 rkl sitruunamehua ja loraus vettä

Päällyste
3 prk piltti aurinkoista tai mangoa 
3 liivatetta
Loraus vettä

Sitruunaa ja raastettua suklaata koristeeksi 


Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin sillä aikaa kun teet täytteen.  

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja jugurtti sekä sokeri keskenään, vatkaa tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehua noin 1 rkl ja tilkka vettä, purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumenettuun vesisitruunatilkkaan. Lisää seos koko ajan sekoittaen tuorejuustojugurtti seokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada seos irtopohjavuokaan keksikerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissä vähintään pari tuntia tai yön yli. 


Tee ylin kerros. Laita kolme liivatelehteä likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kaada piltit kulhoon. Kuumenna tilkka vettä ja sekoita puristetut liivatelehdet veteen. Sekoita seos pilttiin. Lisää juustokerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele kakku esim sitruunan viipaleilla ja suklaaraasteella.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Sekalaisia kuvia 😊