Peura wallenberg ja olutsipulikastike

 






Tarvikkeet olut sipuli kastikkeeseen, myös vehnäjauhoja suurustukseen. 
 Wallenbergin tarvikkeet. 

Vatkaa sähkövatkaimella, 500 g peuran jauhelihaa, 1 dl ruokakermaa, 1 tl suolaa, puol tl pippuria, ripaus timjamia, 4 kananmunakeltuaista yksitellen. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ja muotoile pihveiksi, kasta pihvit korppujauhossa ja paista pannulla voissa. 

Kastike: kuullota voissa sipuli, lisää sinne 3 dl tummaa olutta ja 5 dl vettä ja lihaliemikuutio, 1 tl suolaa ja puol tl pippuria ja vähän kuivattua tinjamia. Anna kiehua kasaan rauhassa. Lisää 1-2 dl kermaa ja ruokalusikallinen voita. Suurusta vehnajauho vesi seoksella hieman paksummmaksi, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita tai lisää nestettä.

Kaveriksi muussia, puolukoita ja paistettuja valkosipuliporkkanoita sekä raikasta salaattia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Sekalaisia kuvia 😊

Fondue