Peura wallenberg ja olutsipulikastike
Tarvikkeet olut sipuli kastikkeeseen, myös vehnäjauhoja suurustukseen.
Wallenbergin tarvikkeet. Vatkaa sähkövatkaimella, 500 g peuran jauhelihaa, 1 dl ruokakermaa, 1 tl suolaa, puol tl pippuria, ripaus timjamia, 4 kananmunakeltuaista yksitellen. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ja muotoile pihveiksi, kasta pihvit korppujauhossa ja paista pannulla voissa.
Kastike: kuullota voissa sipuli, lisää sinne 3 dl tummaa olutta ja 5 dl vettä ja lihaliemikuutio, 1 tl suolaa ja puol tl pippuria ja vähän kuivattua tinjamia. Anna kiehua kasaan rauhassa. Lisää 1-2 dl kermaa ja ruokalusikallinen voita. Suurusta vehnajauho vesi seoksella hieman paksummmaksi, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita tai lisää nestettä.
Kaveriksi muussia, puolukoita ja paistettuja valkosipuliporkkanoita sekä raikasta salaattia.
Kommentit
Lähetä kommentti