Menu, ohjeet ja kauppalista

 Nyt kun ravintolat on kiinni niin mikä hyvä syy herkutella kotona. Ohjeet on noin neljälle mutta pienennä määriä jos kahdelle haluat tehdä tai sitten isommat määrät niin on enemmän syötävää tai vaikka seuraavalle päivälle☺️

Onko liian sekava selostus? 


                                     Menu

Alkuun: Savulohimoussea saaristolaisleivällä

Pääruoka: Naudan ulkofilee pihvi, valkosipuli kermaperunat, paahdetut porkkanat ja punaviinikastike

Jälkiruoka: mansikka valkosuklaa pannacotta


Kauppalista:

-Saaristolaisleipä(tai leivo itse)

-graavilohta tai savulohta pieni pala (100-200g)

-naudan ulkofileepihvejä 4 kpl

-Porkkanoita noin 4-5, 500 g perunaa, valkosipulia, sipulia 3 kpl, pakastemansikoita noin 100g(tai tuoreita) , lihaliemikuutio, timjami, tilli, 4 dl kuohukermaa, 2 dl ruokakermaa, maito,smetana prk, valkosuklaa, sokeri, vanilijasokeri, liivatelehdet,maizena tai vehnäjauhot, fariinisokeria,voi tai öljy. 


Alkosta punaviinipullo, alkuruuan kanssa kuivaa kuohuviiniä tai valkoviiniä 😊


Aloita jälkiruuasta, laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan, kiehauta 2 dl maitoa ja 3 dl kuohukermaa, lisää sokeri, vanilijasokeri ja valkosuklaa niin että suklaa sulaa sekaan, purista liivatteista vesi pois sekoita sekaan. Jaa kuppeihin ja laita jääkaappiin hyytymään. 

Alkuruokaan, Seuraavaksi sekoita lohi, pilkottu yksi sipuli, smetana purkki, loraus kuohukermaa, suolaa, pippuria ja leikattua tilliä. Maistele, lisää suolaa tarvittaessa.  Laita jääkaappiin maustumaan. 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 

 Punaviinikastike alulle: Pilko sipuli ja yksi porkkana ja laita kattilaan kuullottumaan, lisää 4-5 isoa timjamin oksaa ja tl pippuria ja kuullottele. Lisää 3 dl punaviiniä, 1 dl fariinisokeria, 5 dl vettä, lihaliemikuutio, 1 tl suolaa, jos kotoasi löytyy laakerinlehti, laita niitä myös pari, Anna kiehua rauhassa kasaan.

 Seuraavaksi kuori ja viipaloi perunat. Voitele vuoka öljyllä.  Laita perunaviipaleet, 2-3 puristettua valkosipulin kynttä, noin 2 tl suolaa, puol tl mustapippuria, 2 dl ruokakermaa ja 1 dl maitoa vuokaan,sekoita. Laita 175 asteiseen uuniin kypsymään. Noin 45 min, kun perunat kypsiä laske lämpötila 100 asteeseen ja anna olla uunissa jotteivat jäähdy ja peitä foliolla

Kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Paahda ne voissa pannulla, lisää tuoreita timjamin lehtiä tai jos käytät pehmeää tinjamia koko oksa, suolaa, ruokalusikallinen fariinisokeria ja kypsennä. 

Kiehauta mansikat mihin sekoitettu sokeria. Anna jäähtyä ennen lisäämistä jälkiruuan päälle. Raasta koristeeksi valkosuklaata. 

Siivilöi punaviinikastike. Saosta maizenalla tai vehnäjauholla paksuksi) sekoita hyvin noin ruokalusikallinen tai kaksi noin desiin vettä ja sekoita se kiehuvaan kastikkeeseen) Maistele ja lisää mausteita tarpeen mukaan tai lisää punaviiniä. 

Ota pihvit huoneenlämpöön. 

Alkuruoka, leikkaa yksi tai kaksi viipaletta saaristolaisleipää per annos, lisää päälle lohimoussea ja koristeeksi tillinoksa.  Nauttikaa kera valkoviinin 😊


Pääruoka paista pihvit kuumalla pannulla haluamaasi kypsyyteen ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.  Laita valkosipuli kermaperunoita lautaselle ja porkkanaa, pihvi päälle ja kastike. Kaveriksi reilu lasi punaviiniä. 


Sitten vielä nauttimaan jälkiruoka😋



Lohimousseen vaihtelua voi lisätä kapriksillä tai suolakurkun paloilla tai esim piparjuuritahnalla ☺️







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Sekalaisia kuvia 😊