Tiikerikakku


 OHJE

200 g 
Valio voita
2 dl 
sokeria
kananmunaa
4 dl 
vehnäjauhoja
2 tl 
leivinjauhetta
2 tl 
vaniljasokeria
1 dl 
kermaa tai maitoa 
2 rkl 
Tummaa kaakaojauhetta

OHJE
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle 175 asteeseen. 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina.  Päälle loput tummasta suklaasta, vedä haarukalla/veitsellä läpi jos haluat vähän kuviota. 
Paista Tiikerikakku 175 asteessa 45 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile hammastikulla kypsyys, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. 
Kumoa hiukan jäähtyneenä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taatelikakku

Fondue

Sekalaisia kuvia 😊